24/7 online aanmelden - Telefonisch bereikbaar via Tel:  088-732 39 42 (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur)
 

 

Symptomen van cannabisverslaving

Zonder onderzoek door een arts of medisch expert is het soms moeilijk om de symptomen van een verslaving te herkennen. Sommige mensen vertonen afwijkend gedrag als ze alleen al denken aan wiet of hasj en bij anderen merk je het pas als ze al onder invloed zijn. 

Hier volgen een aantal scenario's met mogelijke kenmerken van een dieper liggend verslavingsprobleem. Merk je veel overeenkomsten? Meld je dan aan voor een intake gesprek. Er zijn verschillende behandelmethodes, ook voor de minder ernstige vormen van cannabisverslaving.

 

Mogelijke symptomen cannabisverslaving

Scenario 1.

Je voelt je ongemakkelijk als je niet blowt, of daar de kans niet voor krijgt. Je denkt tijdens je werk, school of andere dagelijkse bezigheden vaak aan de momenten waarop je wel gebruikt hebt en probeert voor jezelf uit te werken wanneer je zo snel mogelijk weer je drug of choice kunt gebruiken. Als je hier geen antwoord op kunt bedenken voel je verdriet en misschien zelfs een beetje angst.

Dit denkpatroon wijst onder andere op een geestelijke verslaving. Je associeert drugs met geluk, vrijheid en gezelligheid. Je beschouwt drugs als een uitlaatklep of gebruikt het juist om je emoties te onderdrukken. Zolang je de oorzaak of triggers van je gebruik niet herkent is de kans op herstel erg klein.

Scenario 2.

Je voelt je lichamelijk ziek. Je gebruikt vaak en doet (illegale) dingen die je van jezelf nooit verwacht had om aan geld te komen. Niet gebruiken is eigenlijk geen optie meer. Je komt vaak te laat op je werk of school en functioneert niet meer zoals in het begin. In de ergste gevallen blow je wel eens stiekem in het bijzijn van collega's, kinderen of je ouders. Je collega's, familie of vrienden maken zich zorgen om je en bieden je hulp aan, maar daar wil je niets van weten.

Dit gedragspatroon wijst op een geestelijke verslaving gecombineerd met een lichamelijke verslaving waar je helaas geen controle meer over hebt. Als je niet gebruikt wordt je ziek, en je instinct probeert dat te voorkomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Herken je jezelf in deze scenario's? Dan ben je waarschijnlijk verslaafd. Je kunt proberen om zelf af te kicken maar dat lukt zelden voor lang. Je moet weten wat de oorzaak is, je moet weten wat je doel in het leven is en hoe je de zware tijden door gaat komen.

Een verslavingskliniek of afkickcentrum zoals Ready For Change kan je helpen met het herkennen en aanpakken van je probleem, met het bepalen van nieuwe doelen en het aanbrengen van structuur in je leven.

 
het menu hoe wij jou kunnen helpen en wie wij zijn
 • Ben jij Ready For Change
  leer wat een verslaving is en hoe wij jou kunnen helpen
 • Wat kan je verwachten
  Wat zijn de kosten en hoe ziet een gemiddelde behandeldag eruit bij Ready For Change?
 • Over Ready For Change
  Leer ons team kennen en lees waar wij ons nog meer mee bezighouden
 • De clientenraad en klachten
  Onze kwaliteit wordt bewaakt door onze cliënten. Kom erachter hoe of praat mee.
 • Voor werkgevers
  Is uw medewerker verslaafd? Kom erachter hoe hij/zij geholpen kan worden.
 • Ik ben
  Verhalen en ervaringen van lotgenoten. Lees, luister of schrijf zelf op deze bijzondere pagina’s.
 • Het merk
  Afkicken en gezond blijven is een lifestyle. Bekijk onze lifestyle producten of download onze apps.
voor dierbaren hoe ga je om met de verslaving van je dierbare?
verwijzers de pagina voor huisartsen en zorgprofessionals
en dan nog... pagina's die niet gemist mogen worden
Ready For Change BV bezoekadres: (enkel op afspraak)
Groothandelsgebouw Ingang A, tweede etage Stationsplein 45
3013 AK Rotterdam

I: www.readyforchange.nl
M: info@readyforchange.nl
T: +31 (0)88 - 732 39 42
F: +31  (0)88- 732 39 11
KvK: 27326076
AGB: 22-220320
ABN AMRO: NL 38 ABNA 0606 0698 44
Stationsplein 45
Rotterdam, ZH 3013 AK
NL