24/7 online aanmelden - Telefonisch bereikbaar via Tel:  088-732 39 42 (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur)
 

 

Symptomen van drugsverslaving

Zonder onderzoek door een arts of medisch expert is het soms moeilijk om de symptomen van een verslaving te herkennen. Sommige mensen vertonen afwijkend gedrag als ze alleen al denken aan hun drug of choice en bij anderen merk je het pas als ze al onder invloed zijn. 

Cannabis of wiet

Cannabis, of marihuana, is softdrugs afkomstig van de hennepplant. Omdat Nederland softdrugs gedoogt, denken veel mensen dat blowen geen kwaad kan. En hoewel cannabis lichamelijk niet verslavend is, is het dat geestelijk wel. Veel gebruikers kunnen op een gegeven moment niet meer zonder een jointje voor het slapengaan of elke dag te blowen. Dan is de kans groot de ze verslaafd raken aan wiet of hasj. 

XTC

XTC (MDMA) maakt serotonine vrij in de hersenen. Dit geeft voor een paar uur een sterk gevoel van liefde en euforie. Deze drug remt tijdelijk het hongergevoel en het gevoel van vermoeidheid van de gebruiker. De dag na het gebruik van MDMA voelt de gebruiker zich vaak uitgeput en gematigd depressief. Veelvuldig gebruik van XTC in korte periodes achter elkaar kan leiden tot depressies, paniekaanvallen, problemen met het kortetermijngeheugen en onderkoeling van het lichaam.

GHB

GHB staat ook wel bekend als partydrug en is een afkorting van gamma-hydroxy-butyraat. Dit is een stof die van nature in het menselijk lichaam aanwezig is. GHB is gemakkelijk te maken en daarom niet moeilijk verkrijgbaar. Maar dat maakt GHB niet minder gevaarlijk. Het is moeilijk te doseren, waardoor gebruikers in coma kunnen raken. Ook is GHB fysiek én geestelijk verslavend en van die verslaving is erg moeilijk af te komen.

Cocaïne of coke

Cocaïne of coke zorgt voor veel energie, geeft het gevoel de hele wereld aan te kunnen. Cokegebruikers voelen zich sterk, actief en zelfverzekerd.

Bij coke treedt heel snel gewenning op. En als je lijf gewend is aan cocaïne, voelen gerbuikers zich onzeker als ze geen coke 'op' hebben. Daarom is de kans op geestelijke afhankelijkheid erg groot. Naast onzekerheid is ook uitputting een verschijnsel dat optreedt als de hoeveelheid cocaïne in het bloed afneemt. Die moeheid wordt 'opgelost' met het nemen van cocaïne. En zo komen veel verslaafden in een vicieuze cirkel terecht van steeds meer en steeds dwangmatiger coke gebruiken. Een cocaïne-verslaafde functioneert op den duur niet meer zonder coke. 

het menu hoe wij jou kunnen helpen en wie wij zijn
 • Ben jij Ready For Change
  leer wat een verslaving is en hoe wij jou kunnen helpen
 • Wat kan je verwachten
  Wat zijn de kosten en hoe ziet een gemiddelde behandeldag eruit bij Ready For Change?
 • Over Ready For Change
  Leer ons team kennen en lees waar wij ons nog meer mee bezighouden
 • De clientenraad en klachten
  Onze kwaliteit wordt bewaakt door onze cliënten. Kom erachter hoe of praat mee.
 • Voor werkgevers
  Is uw medewerker verslaafd? Kom erachter hoe hij/zij geholpen kan worden.
 • Ik ben
  Verhalen en ervaringen van lotgenoten. Lees, luister of schrijf zelf op deze bijzondere pagina’s.
 • Het merk
  Afkicken en gezond blijven is een lifestyle. Bekijk onze lifestyle producten of download onze apps.
voor dierbaren hoe ga je om met de verslaving van je dierbare?
verwijzers de pagina voor huisartsen en zorgprofessionals
en dan nog... pagina's die niet gemist mogen worden
Ready For Change BV bezoekadres: (enkel op afspraak)
Groothandelsgebouw Ingang A, tweede etage Stationsplein 45
3013 AK Rotterdam

I: www.readyforchange.nl
M: info@readyforchange.nl
T: +31 (0)88 - 732 39 42
F: +31  (0)88- 732 39 11
KvK: 27326076
AGB: 22-220320
ABN AMRO: NL 38 ABNA 0606 0698 44
Stationsplein 45
Rotterdam, ZH 3013 AK
NL