24/7 online aanmelden - Telefonisch bereikbaar via Tel:  088-732 39 42 (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur)
 

 

Behandelprocedure Ready For Change

U heeft een patiënt(e) die zijn of haar verslaving(en) helemaal zat is, en klaar om de strijd aan te gaan. Wij van Ready For Change zijn een professionele maar ook persoonlijke instelling voor verslavingszorg. Wij helpen verslaafden clean te worden en te blijven.

Hoe we dat aanpakken en wat uw patiënt kan verwachten? Hier komt u meer te weten over onze werkwijze. 


Stap 01 - Intakegesprek

Nadat een patiënt wordt doorverwezen voor aanvullende verslavingszorg, beginnen we met een uitgebreid intakegesprek. Dat houdt in, dat we een afspraak maken op ons kantoor. Ready For Change is gevestigd in het Groothandelsgebouw in Rotterdam, waar veel meer kantoren zijn. Dat zorgt ervoor dat de patiënt zich anoniem voelt.

In dit informele gesprek maakt de patiënt kennis met een psycholoog én een ervaringsdeskundige, iemand die zelf ook een verslaving heeft overwonnen en zo weet wat een verslaafde doormaakt. Aan hen kan de patiënt alles vragen wat hij of zij wil, en uitgebreid spreken over de verslaving. 

Zorg wel, dat uw patiënt voor dit gesprek een verwijzing heeft van de huisarts. Dan wordt zowel dit gesprek als de rest van de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Stap 02 - het bezoek

Na de intake volgt een gesprek bij een van onze psychiaters, klinisch psychologen en verslavingsartsen.

Hier gaan we dieper in op de verslavingsproblematiek en wat de oorzaken zijn. Misschien kampt de patiënt wel met meerdere verslavingsproblemen tegelijkertijd.

Ook vragen we naar de omgeving, de beroeps- en thuissituatie. We proberen zo een zo goed mogelijk beeld te krijgen. Natuurlijk is er ook in dit gesprek volop ruimte om vragen stellen over de werkzijze en behandelmogelijkheden.

Hierna gaan de verslavingsexperts van Ready For Change kijken hoe ze de cliënt het beste kunnen helpen om van de verslaving en de aan verslaving gelieerde problemen af te komen. 

 

 

 

Stap 03 - Indicatie van de Staf

Na de twee gesprekken komen we weer bij elkaar. Onze staf van psychiaters, verslavingsartsen, ervaringsdeskundigen en klinisch psychologen heeft naar aanleiding van de gesprekken een plan opgesteld waarmee wij denken dat de client het snelst en het beste geholpen wordt.

Dat is per persoon verschillend. Daarom is het behandelplan voor elk mens weer anders. Natuurlijk kan de patiënt ook tijdens dit gesprek weer alles aan ons vragen. We willen dat onze cliënten zich thuis voelen, dat ze zich realiseren dat wij er zijn om hen te helpen genezen van de ziekte die verslaving heet.  

 

Stap 04 - De Behandeling

Zodra het behandelplan gereed is en de patiënt hiermee heeft ingestemd, beginnen we zo snel mogelijk met de behandeling. 

Ready For Change heeft verschillende soorten programma's. Overdag, maar ook 's avonds. En in groepsverband, maar ook individueel.

Wij werken het liefst met gemengde groepen: jong, oud, man vrouw, en verschillende soorten verslavingen. Want: de 'stereotype' verslaafde bestaat niet. Dat is voor onze cliënten vaak een belangrijk realisatiemoment. We werken in groepen, omdat uit onderzoek is gebleken dat groepstherapie zeer succesvol is bij verslavingen: samen kun je elkaar helpen. Tegelijk vinden er ook veel individuele sessies plaats met psychologen, behandelaars en artsen.  

 

Stap 05 - Nazorg

Als het afkickprogramma bij Ready For Change is afgerond, is de kans zeer groot dat de cliënt daadwerkelijk van zijn of haar verslaving aan alcohol, drugs, eten, gokken, gamen, etc. af is. Maar dat is nog niet het einde van het traject

Omdat bij Ready For Change veel ex-verslaafden werken, weten wij dat clean of nuchter worden gemakkelijker is dan clean of nuchter blijven. Daarom hebben we een nazorgtraject met onder meer bijeenkomsten en monitoring. Zo helpen we terugval proberen te voorkomen. Want dat is het laatste wat wij én de patient willen.

Bent u overtuigd dat wij voor uw patiënten de juiste behandelprocedure erop nahouden?

Neem dan contact met ons op voor een kennismakingsgesprek. 

 

 

contact opnemen

 
het menu hoe wij jou kunnen helpen en wie wij zijn
 • Ben jij Ready For Change
  leer wat een verslaving is en hoe wij jou kunnen helpen
 • Wat kan je verwachten
  Wat zijn de kosten en hoe ziet een gemiddelde behandeldag eruit bij Ready For Change?
 • Over Ready For Change
  Leer ons team kennen en lees waar wij ons nog meer mee bezighouden
 • De clientenraad en klachten
  Onze kwaliteit wordt bewaakt door onze cliënten. Kom erachter hoe of praat mee.
 • Voor werkgevers
  Is uw medewerker verslaafd? Kom erachter hoe hij/zij geholpen kan worden.
 • Ik ben
  Verhalen en ervaringen van lotgenoten. Lees, luister of schrijf zelf op deze bijzondere pagina’s.
 • Het merk
  Afkicken en gezond blijven is een lifestyle. Bekijk onze lifestyle producten of download onze apps.
voor dierbaren hoe ga je om met de verslaving van je dierbare?
verwijzers de pagina voor huisartsen en zorgprofessionals
en dan nog... pagina's die niet gemist mogen worden
Ready For Change BV bezoekadres: (enkel op afspraak)
Groothandelsgebouw Ingang A, tweede etage Stationsplein 45
3013 AK Rotterdam

I: www.readyforchange.nl
M: info@readyforchange.nl
T: +31 (0)88 - 732 39 42
F: +31  (0)88- 732 39 11
KvK: 27326076
AGB: 22-220320
ABN AMRO: NL 38 ABNA 0606 0698 44
Stationsplein 45
Rotterdam, ZH 3013 AK
NL